Fraud Blocker

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για όλες τις παραγγελίες ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 6906097886

Η σημασία των άνετων παιδικών ρούχων

Η σημασία των άνετων παιδικών ρούχων - Rouchaki.gr

Ανέκαθεν στα παιδιά  άρεσε να φοράνε ότι τους διάλεγαν οι γονείς τους. Πλέον οι γονείς, αλλά και τα παιδιά, προτιμούν παιδικά ρούχα τα οποία ξεχωρίζουν και ακολουθούν τη μόδα. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες παιδικών ρούχων, από πιτζάμες μέχρι εποχιακά ρούχα (χειμερινά, καλοκαιρινά κτλ.). Ό,τι και να διαλέξετε, δεν πρέπει να ξεχνάτε τη σημασία των άνετων παιδικών ρούχων. Στη συνέχεια σας παραθέτουμε 6 λόγους για το πώς μπορείτε να επιλέξετε άνετα ρούχα για το παιδάκι σας.

άνετα παιδικά ρούχα

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΥΛ

Οι περισσότεροι γονείς διαλέγουν ρούχα για τα παιδιά τους τα οποία είναι στη μόδα. Το πρόβλημα είναι ότι δίνουν περισσότερη σημασία σε αυτόν τον παράγοντα και όχι στην πραγματική άνεση του παιδιού. Υπάρχουν ρούχα τα οποία τα συνδυάζουν και τα δύο. Επιπλέον, η επιλογή ρούχων “ελαφριών” υφασμάτων είναι προτιμότερη λόγω της έντονης δραστηριότητας αυτών των ηλικιών.

ONLINE ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Σημεία προσοχής

  • Επιλογή υφασμάτων φιλικών προς το δέρμα. Καθώς τα παιδιά παρουσιάζουν αρκετούς ερεθισμούς και αλλεργίες είναι προτιμότερο να επιλέγετε ρούχα τα οποία είναι φτιαγμένα από υλικά όπως βαμβάκι, βελούδο, ντενιμ. 
  • Διαλέξτε σωστό μέγεθος. Τα παιδιά μεγαλώνουν συνεχώς και γρήγορα. Για να επιλέξετε σωστό μέγεθος χρειάζεται να κρατάτε ένα αρχείο των μετρήσεων του παιδιού. Δεν υπάρχει λόγος να “στοκάρετε” ρούχα παρόμοιου μεγέθους, τα οποία εντέλει μπορεί και να μη φορέσει το παιδί σας. Αντιθέτως, μπορείτε να διαλέξετε πιο μοντέρνα ρούχα ελαφρώς μεγαλύτερου μεγέθους από του δεδομένου ή one size. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε και χρήματα και χρόνο. 

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ 

Ανάλογα με την περίσταση διαλέγετε και τα αντίστοιχα χρώματα και σχέδια για τα ρούχα των παιδιών σας. Στα παιδιά αρέσουν τα έντονα χρώματα οπότε κι εσείς μπορείτε να διαλέξετε το σύνολο που θα τα κάνει να ξεχωρίζουν. Επιπλέον, σε πολλά παιδιά αρέσει να ντύνονται μόνα τους, οπότε είναι σημαντικό να διαλέξετε ρούχα τα οποία είναι “ευκολοφόρετα” ώστε να τους κάνει δύσκολο το έργο τους. Τέλος, με την επιλογή τέτοιων ενδυμάτων, εξασφαλίζεται και τη διάρκεια τους στον χρόνο καθώς υπάρχει δυσκολία στην εφαρμογή τους!

ΑΝΕΤΑ ΡΟΥΧΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Είναι μεγάλης σημασίας τα παιδιά να ντύνονται με ρούχα ανάλογα των καιρικών συνθηκών. Για παράδειγμα:

  • Καλοκαιρινή περίοδος: Ανοιχτόχρωμα ρούχα, δροσερά και βαμβακερά για να απορροφούν τον ιδρώτα.
  • Χειμερινή περίοδος: Πουλόβερ, μάλλινα, ζακέτες, φούτερ, μπουφάν και γενικά χοντρά ρούχα για να παραμείνει το παιδί σας ζεστό.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Μην ξεχνάτε ότι μπορεί εσείς να θεωρείτε τα ρούχα του παιδιού σας όμορφα αλλά έχει βαρύτητα και η δική του γνώμη. Άλλωστε, αυτό θα τα φοράει! Τα ρούχα παίζουν μεγάλο ρόλο στη συγκρότηση της ταυτότητας του παιδιού οπότε μπορείτε να του δίνετε διάφορες επιλογές (τις οποίες έχετε μελετήσει πρώτα σύμφωνα με τους παραπάνω παράγοντες) για να διαλέξει μόνο του αυτό που του αρέσει. Μπορείτε να πάρετε και μερικές ιδέες από το προηγούμενο άρθρο μας “Παιδικά ρούχα για ένα άνετο και ασφαλές παιχνίδι“.

Τα ψώνια για παιδικά ρούχα μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικά αλλά πρέπει να γίνονται με υπευθυνότητα. Είναι σημαντικό να δίνετε προτεραιότητα στην άνεση του παιδιού σας αλλά και στο στυλ του. Υπάρχουν πολλές έρευνες που έχουν συνδέσει το στυλ με την έκφραση της προσωπικότητας. Στην πλειονότητα αυτών το στυλ παρουσιάζεται ως μία προέκταση του εαυτού του παιδιού. Το στυλ είναι αυτό που τα κάνει από τη μία μοναδικά και από την άλλη μέλος μία ομάδας.

Στην εποχή μας, τα περισσότερα παιδιά έχουν αίσθηση της μόδας και του τι τους αρέσει. Είναι μια περίοδος ζωής κατά την οποία μαθαίνουν και εξελίσσονται. Γιατί εσείς να μην τους δώσετε την κατάλληλη ελευθερία για να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τη δημιουργικότητα τους μέσα από τα άνετα παιδικά ρούχα τους; 

Για να βρείτε άνετα βρεφικά και παιδικά ρούχα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω Facebook, στο τηλέφωνο 2541181383 ή στο e-mail info@rouchaki.gr.

One thought on “Η σημασία των άνετων παιδικών ρούχων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *